Volg ons op Pinterest Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
Registreren     |  

Claudia Biegel

        

*©foto,Mir Verkaaik.

Claudia Biegel werd geboren in 1957 in Amsterdam als oudste van twee dochters. Haar ouders zijn allebei geboren in Nederlands Indië en haar jeugd kenmerkte zich vooral door een relatieve onaangepastheid aan de Nederlandse cultuur. Haar toch al rijke fantasie werd gevoed door de vele verhalen van haar vader. Op de lagere school begon ze met schrijven en het voorlezen van deze verhalen aan haar zusje en kinderen in de buurt.

Op het Spinoza Lyceum werkt ze mee aan de schoolkrant en aan verschillende musicals. Met het einddiploma op zak vertrekt ze naar de Italiaanse stad Turijn om Italiaans te studeren en te werken als au pair. Het jaar daarop keert ze terug naar Amsterdam en begint aan de studie culturele antropologie. Ze schrijft haar eindscriptie over vormen van solidariteit tussen vrouwen op het Italiaanse eiland Sardinië, waar ze ruim een half jaar verblijft om veldonderzoek te doen.

Bij VluchtelingenWerk Nederland werkt ze onder andere als hoofdredacteur van het relatiemagazine Contouren. Naast deze baan begint ze het eigen tekst en redactiebureau Sashimi. Als freelance journaliste schrijft ze artikelen voor diverse bladen waaronder Plus Woman en brochures voor onder andere de Anne Frank Stichting.

Haar eerste roman getiteld Foute Sarah’s over vooroordelen tegen vrouwen van vijftigplus verschijnt in 2011 bij uitgeverij Mistral. Kort daarop is Foute Sarah’s omgewerkt tot muzikaal theaterstuk dat wordt opgevoerd in diverse theaters verspreid door Nederland. Bij uitgeverij Mistral werkt ze ook mee aan de publicatie Wintercrime. In 2015 publiceert ze haar tweede roman Rusteloze benen bij Aerial Media Company. Een familiedrama tegen de achtergrond van een traumatische KOPP jeugd. In de herfst van 2015 verscheen bij uitgeverij LetterRijn Verbrande levens een bundel van elf korte verhalen over waarom mensen op de vlucht slaan.

Naast haar schrijfwerkzaamheden werkt Claudia Biegel als redacteur en communicatie adviseur. Ze is moeder van twee kinderen en woont samen met haar man in Amsterdam.

Meer informatie www.messcherpschrijven.nl

 Copyright © 2018 Uitgeverij LetterRijn