Volg ons op Pinterest Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
Registreren     |  

Bianca Nederlof

Bianca Nederlof kwam op 22 december 1980 ter wereld in haar ouderlijk huis te Papendrecht. Op de leeftijd van 5 jaar oud leerde ze zichzelf lezen en vanaf dat moment is haar liefde voor taal en passie voor verhalen blijven groeien. In de plaatselijke bibliotheek was zij een zeer regelmatige gast.

Gedurende haar tijd op de basisschool schreef ze korte verhalen. Daar maakte ze met behulp van plakband en nietjes haar eerste verhalenbundels van. Op de middelbare school kwam er een tijdelijk stop op haar literaire aspiraties en beperkte Bianca zich tot het lezen van alles wat maar voorhanden was.

Vanaf 2006 pakte ze het creatieve schrijven weer op en doet ze af en toe mee aan verhalenwedstrijden. Na enkele nominaties en publicaties, besloot ze in 2010 serieuzer met schrijven aan de slag te gaan met een manuscript. In 2012 verscheen haar eerste kinderboek. In januari 2014 is inmiddels het vijfde kinderboek uitgekomen.

Bij LetterRijn is in oktober 2014 ‘Ongrijpbaar’ verschenen. Dit is Bianca’s debuut in het thrillergenre. In ‘Ongrijpbaar’ verdwijnt het zoontje van Silvia, Nick, spoorloos tijdens de intocht van Sinterklaas. Om hem terug te vinden, wordt ze gedwongen om terug te keren naar haar verleden. Ze probeert haar geheimen van vroeger angstvallig te bewaren tegenover haar vriend David. Als een vrouw op Silvia’s werk meer lijkt te weten over de verdwijning van hun zoon, ziet het ernaar uit dat de geheimen toch boven water zullen komen.

Momenteel is Bianca druk bezig met het schrijven van een nieuwe thriller.

Naast haar werk als planner bij de invalpool van een gehandicaptenorganisatie, is Bianca actief als freelance redacteur voor uitgeverijen en particulieren. In de tijd die overblijft is ze het liefst met het schrijven van fictie bezig. Momenteel werkt ze aan korte kinderverhalen en een spannend  kinderboek. Tussendoor is ze een idee aan het uitwerken voor een YA-thriller.

 

Bibliografie:

Kinderboeken

Quriosa (2014, Leeskriebel van uitgeverij Averbode)
De wraak van de vuurvreter (2013, De Gestreepte Boekjes, Uitgeverij Borre Educatief)
Het mysterie van de moai (2013, De Gestreepte Boekjes, Uitgeverij Borre Educatief)
SuperStem (2012, De Gestreepte Boekjes, Uitgeverij Borre Educatief)
De melodie van Ide en Elom (2012, Leeskriebel van uitgeverij Averbode) 

Korte verhalen

Bundeltje (Eervolle vermelding wedstrijd Drechtsteden Toekomst. Gepubliceerd in bundel, 2012)
Antwoord (Tweede plaats Tropische Schrijfwedstrijd, Schrijven Online, juli 2012)
Mal-le-mien-tje (Vijfde plaats Ikvertelprijs 2011. Publicatie in verhalenbundel editie 2012)
22 december 2012 (Eerste prijs microverhalenwedstrijd, publicatie Schrijven Magazine, april 2012)
Voor jou (Eerste prijs microverhalenwedstrijd, publicatie op Schrijven Online, februari 2012)
Een onwerkelijke wending (Tweede plaats in categorie roman/literair, wedstrijd Auteurs with Talent 2011)
Tuut tuut! (Gepubliceerd in 2009 in de bundel Drechtsteden schrijft, uitgeverij De Stroombaan)
Kerstkoekjes (ik zei het toch!) (Gepubliceerd in de verhalenbundel Kerstverhalenwedstrijd, uitgeverij Free Musketeers)
Nu, nu, nu (Nominatie in de Liefdesverhalenwedstrijd van de NCRV, 2006)





Copyright © 2017 Uitgeverij LetterRijn